آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

صنایع بانکی و خودرویی پیشتاز در بهار 93


 





 

فعالان بازار سرمایه همواره در برهه ای از زمان توجه ویژه خود را به صنعت خاصی در بورس معطوف می کنند، به گونه ای که علاوه بر تاثیر مثبت قابل توجهی که روند قیمتی سهام شرکت های فعال آن گروه بر شاخص کل می گذارد،تشکیل صف خرید یا فروش در سهام مجموعه های مذکور بر روند قیمتی سهام سایر گروه ها نیز تأثیر گذار است و سهامداران از آن گروه به عنوان لیدر بورس یاد می کنند.

بر اساس گزارش بورس نیوز، با نگاهی به روند شاخص کل و قیمت سهام شرکت های بورسی طی ماه های ابتدایی سال92 در می یابیم که طی مدت زمان مذکور به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزای انتخابات ریاست جمهوری و نامشخص بودن آینده سیاسی و اقتصادی کشور بازار سهام بدون لیدر به کار خود ادامه می داد، این در حالی است که در پی روی کار آمدن دولت یازدهم و دستاوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرامون مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5+1 و در نهایت گشایش ارتباطات بین المللی کشور، گروه هایی همچون خودرو، بانک و بیمه که بیشترین ضرر و زیان را از اعمال تحریم ها متحمل شده بودند بار دیگر در کانون توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفتند و با رقه های امید میان معاله گران نسبت به بازگشت این صنایع به دوران طلایی خود قبل از اعمال تحریم ها ایجاد شد. هر چند که نمی توان ادعا کرد که گروه های مذکور عنوان لیدری بورس را از آن خود کردند.

بر اساس این گزارش، بورس نیوز طی برگزاری نظر سنجی با عنوان"در فصل بهار کدام صنعت لیدر بازار سرمایه خواهد شد؟ "نظر مخاطبان را در خصوص لیدر بورس در بهار سال 93 جویا شده است.

در این نظر سنجی بیش از 11 هزار نفر شرکت کرده اند که براساس نتایج بدست آمد، گروه های بانک و مالی، خودرو، پتروشیمی و پالایشی بیشترین آراء را به خود اختصاص داده اند. به طوریکه بیش از 22 درصد از شرکت کنندگان گروه بانکی، 18 درصد خودرو، بیش از 14 درصد پتروشیمی ها و در نهایت بیش از 13 درصد صنعت پالایشی را لیدر بورس طی دوره مذکور می دانند.

بر این اساس می توان گفت با مشخص شدن نتیجه مذاکرات هسته ای ایران همراه با امیدواری های بوجود آمده میان فعالان بازار سرمایه نسبت به بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور و لغو تحریم های اعمالی، در درجه اول دو گروه بانک و خودرو از جمله صنایعی هستند که بسیاری از فعالان بازار سرمایه بر پتانسیل های آن ها جهت رشد سود آوری و صعود قیمت ها معتقدند.

اما نکته قابل توجه در این نظرسنجی آمار اختصاص یافته به دو صنعت پتروشیمی و پالایشی است، چرا که گروه های مذکور پس از بانک و خودرو بیشترین درصد ها را از آن خود کردند که این امر نیز خود جای تامل دارد.

چرا که در پی تصویب افزایش قابل توجه نرخ خوراک مصرفی واحدهای پتروشیمی بسیاری از کارشناسان این صنعت بر روند نزولی سودآوری مجموعه های مذکور طی سال جاری ناشی از رشد هزینه های تحمیلی بر آنها معتقد بودند، حال آن که نتایج این نظر سنجی خبر از باور بسیاری از معامله گران نسبت به تداوم روند صعودی سودآوری شرکت های پتروشیمی می دهد.

براساس این گزارش، به نظر می رسد برداشته شدن محدودیت های اعمالی بر صادرات محصولات پتروشیمی در پی کاهش یا لغو تحریم های بین المللی آثار مثبتی بر درآمدهای صادراتی مجموعه های مذکور در پی خواهد داشت و تا حدودی موجب پوشش هزینه های ناشی از رشد قیمت خوراک گاز طبیعی مصرفی آن ها خواهد شد. این امر خود نیز موجب افزایش فعالیت های پالایشگاه ها جهت تأمین خوراک مصرفی واحدهای پتروشیمی می شود.

علاوه بر این، بهره برداری از طرح های توسعه ای در دست اجرای شرکت های پالایشی و راه اندازی واحدهای بنزین سازی در کنار بهره برداری از طرح های پارس جنوبی همگی از جمله عواملی هستند که پتانسیل های دو صنعت مذکور به شمار می روند و تحقق آن ها بر دو صنعت پتروشیمی و پالایشی آثار مثبتی در پی خواهد داشت اما سوال اینجاست که آیا این دو گروه می توانند طی بهار 93 به نکات مثبت گفته شده دست یابند؟

در پایان اگرچه از ابتدای معاملات سال جدید تا به امروز اقبال به گروه بانکی کمتر از گروه خودرویی بوده اما باید تا پایان خرداد ماه سال جاری منتظر ماند و در انتها نتیجه بدست آمده را با آنچه که اتفاق خواهد افتاد مقایسه کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.