مدیر سرمایه گذاری صندوق گنجینه بهمن با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: این روند منفی در بازار سرمایه نباید باعث ایجاد رفتار هیجانی شود بنابراین باید به جای رفتارهای احساسی به بررسی آثار پارامترهای مؤثر پرداخت.
بیگلری ادامه داد: باید در بازار سرمایه به دنبال صنایع پرپتانسیل و شرکت های خوب بود و در صورت رسیدن قیمت ها به نقاط جذاب اقدام به سرمایه گذاری و ورود نمود.
وی افزود: وقتی ما انتظار رشد 40 درصدی از بازار سرمایه را طی سال داریم لذا منطقی نخواهد بود اگر این رشد در ماه اول رخ دهد. بنابراین باید منتظر بود تا در بستر زمانی مناسب این اتفاق بیافتد.
این کارشناس بازار به آثار هدفمندی یارانه بر بازار سرمایه اشاره کرد و ابراز داشت: در بازار سرمایه به تدریج این آثار هضم خواهد شد و حتی بعضی از شرکت ها پیش بینی های لازم را در صورت های مالی خود لحاظ نموده اند که به نظر می رسد یکسری خبرها به تدریج به بازار در این خصوص منعکس گردد.
مدیر سرمایه گذاری صندوق گنجینه بهمن در مورد وضعیت بازار سرمایه اظهار داشت: بازار سرمایه سال گذشته بازدهی بسیار بالایی را داشته است که قاعدتاً بعد از این رشد در سال جاری نمی توان این مقدار رشد را برای بازار سرمایه متصور بود. لذا رفتار سهامداران در امسال نیاز به اصلاح دارد چراکه دید بلندمدتی در سال جاری می تواند به بازدهی ختم گردد این در حالی است که روند کلی در بازار سرمایه امسال نوسانی و رو به صعود خواهد بود.
وی افزود: با توجه به اینکه استراتژی دولت این است که یک رونق نسبی در اکثر بازارها به وجود آورد بنابراین بازار سرمایه و بازار مسکن می توانند مورد توجه قرار گیرند ولی به نظر می رسد بازار دلار و طلا کشش لازم را در سال جاری نداشته باشند چراکه پارامترهای دیگری همچون نرخ های جهانی و شرایط بین المللی بر آنها تأثیر می گذارند.
مهدی بیگلری با اشاره به ریسک سیستماتیک بالا در کشور افزود: دولت می بایست زمانی که می خواهد ثبات اقتصادی را به وجود آورد قوانین مناسبی را در جهت کمک به ایجاد ثبات به تصویب برساند تا صنایع و شرکت ها بتوانند با برنامه ریزی های بلندمدتی به فعالیت بپردازند.
وی ادامه داد: اجرای طرح هدفمندی یارانه ها در ابتدا می تواند به بازار شوک وارد کند و واکنش منفی و کاهشی را در بازار سرمایه به همراه آورد ولی به دلیل ایجاد یک تورم نسبی که این قانون ایجاد خواهد نمود می تواند خود عامل رشد سود شرکت های صنایع مختلف در بازار سرمایه گردد. البته این در صورتی است که یارانه بخش تولید به آنها پرداخت گردد.
بیگلری با اشاره به سیاست دولت برای کنترل تورم ابراز داشت: دولت قصد ندارد برای جبران هزینه های خود اقدام به چاپ اسکناس و افزایش پول در جامعه کند. چراکه هدفمندی خود می تواند باعث یک گردش پولی در بازارها گردد و یک رونق نسبی را به وجود آورد در مجموع در سال جاری وضعیت اقتصادی همچنان از رکود نسبی برخوردار می باشد که از انتهای سال انتظار می رود نشانه های رونق ظاهر گردد بنابراین سال 94 می تواند سال خوبی به جهت رونق بازارها باشد.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص بازدهی مورد انتظار در سال 93 اظهار داشت: با توجه به بالا بودن ریسک سیستماتیک در کشور می بایست بازدهی بازاری همچون بازار سرمایه در محدوده ای باشد که سرمایه گذار را به سمت خود جذب کند بنابراین با توجه به تورم موجود در جامعه بازدهی بالای 30 تا 40 درصدی در بازار سرمایه انتظار معقولی می باشد این در حالی است که بازارهای رقیب بازار سرمایه نیز خیلی جذاب نیستند لذا اگر در بازار سرمایه بر مبنای تحلیل و پرهیز از رفتارهای هیجانی عمل شود و در این روندهای منفی سهم های با نسبت قیمت بر درآمد پایین در صنایع پرپتانسیل همچون صنعت بانکداری، دارویی، فلزات اساسی و پتروشیمی و سیمان شناسایی شوند می تواند بازدهی مناسب تر و بیشتری هم کسب شود.
وی در خاتمه افزود: خرید سهام شرکت های بنیادین با قیمت های مناسب می تواند بازدهی معقولی را به همراه داشته باشد در غیر این صورت به سهامداران تازه وارد توصیه می کنیم از صندوق های سرمایه گذاری برای ورود به این بازار استفاده کنند تا از تجربه مدیریت و کارشناسان آنها بهره مند شوند.