به گزارش اقتصاد آنلاین، اکثر تحلیلگران بازار طلا در هفته آینده چشم به آمار اقتصادی آمریکا و بحران روسیه-اوکراین دارند. از سوی دیگر به روند تغییرات میانگین قیمتها در بازار نیز توجه دارند.
پس از انتشار گزارش اشتغال آمریکا در روز جمعه، قیمتهای طلا در بازارهای جهانی و نیویورک و پس از آن آمریکای شمالی با افزایش روبرو شد.
براساس گزارش دولت آمریکا،در ماه مارس در حدود 192000 شغل در این کشور ایجاد شده است در حالی که پیشبینیها در حدود 195 تا 200 هزار شغل بوده است. نرخ بیکاری نیز معادل 6.7 درصد اعلام شد در حالی که انتظارات 6.6 درصد بود.
به عقیده شان لاسک، مدیر یک موسسه مالی، این آمار که اندکی پایینتر از سطح انتظارات بود، باعث خرید دوباره پوزیشنهای فروش رفته و افزایش همزمان خرید در بازارهای طلا شد.
ریچارد بیکر، سردبیر و نویسنده یک پایگاه خبری در زمینه بازارها، معتقد
است که این آمار اشتغال باعث تقویت طرفداران کاهش نرخ بهره در فدرال رزرو و
افزایش قیمت فلزات گرانبها شد و از سوی دیگر یک عامل مثبت در جهت ادامه
سیاستهای انبساطی است. با این حال،
شاخص S&P500 در زمان انتشار این گزارش و در اولین ساعات بازگشایی
بازارها، بالاترین رکورد افزایشی خود را ثبت کرد. به عقیده وی، کاهش
نگرانی در مورد توقف و یا کاهش سیاستهای انبساطی فدرال رزرو و کاهش
تنشهای بین اوکراین و روسیه، باعث افزایش قیمتهای طلا در روزهای آینده
خواهد شد. به نظر بیکر، قیمتهای طلا در هفته آینده اندکی بالاتر از سطح
مقاومتی 1320 دلار در نمودارهای فنی خواهد بود.
از میان 18 نفر شرکت کننده در آمارگیری هفتگی کیتکو، یازده نفر رای به کاهش
قیمتها، هشت نفر رای به افزایش قیمتها و دو نفر رای به ثبات یا نوسانات
اندک قیمتها در هفته آینده دادند.
بن باهر، تحلیلگر بازار فلزات، معتقد است که معاملهگران به روند اقتصاد آمریکا در روزهای آینده نیز چشم دوختهاند. به عقیده وی، معاملهگران به بررسی آثار آمار اقتصادی آمریکا بر روی شاخص دلار و نرخ بهره اوراق خزانهداری نیز خواهند بود و طلا اغلب در جهت معکوس این دو شاخص حرکت میکند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، مهمترین خبر اقتصادی هفته آینده، انتشار گزارش نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در روزهای 18 و 19 ماه مارس خواهد بود. بعد از آن گزارش ادعاهای بیکاری در آمریکا منتشر خواهد شد و در روز پنجشنبه نیز، دولت آمریکا تراز ماهیانه بودجه را منتشر خواهد شد. در روز جمعه نیز گزارش قیمتهای تولیدکننده و احساس مصرفکننده از سوی دانشگاه میشیگان و موسسه رویترز منتشر خواهد شد.
به عقیده برخی کارشناسان، به نظر میرسد که اقتصاد آمریکا به تدریج در حال بهبود است و در نتیجه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو به روند کاهش برنامه خرید اوراق قرضه این بانک به نام سیاستهای تسهیل کمی ادامه خواهد داد.
پیتر هاگ، تحلیلگر بازارهای فلزات، معتقد است که جریان سرمایهها به سمت دلار خواهد رفت و از یورو دور خواهد شد و در نتیجه احتمال ورود سرمایه به بازارهای طلا کمتر خواهد بود. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که از سوی دیگر با توجه به اینکه تنشهای میان روسیه و غرب نسبت به دهه 1980 میلادی، افزایش یافته است؛ در صورت جدی شدن این تنشها، تقاضا برای ذخیره سازی طلا (شکل گیری خانه امن) با افزایش روبرو خواهد شد.
از سوی دیگر یک کاتالیزور دیگر نیز بر روی بازار طلا تاثیر گذار خواهد بود. پیتر هاگ معتقد است که اگر بازارهای بورس آمریکا پس از افزایشهای اخیر با روند معکوس و کاهشی روبرو شوند، باعث توزیع دوباره سرمایهها از بازار داراییهای سرمایه به سمت کالاها مانند طلا خواهد شد.
تحلیل گران بازار مراقب تقاضای فیزیکی و میانگین متحرک قیمت طلا نیز هستند.
بن باهر معتقد است که در حال حاضر، سطح تقاضای فیزیکی طلا در بازارها تقریبا پایین است اما نشانههای مثبتی از سوی هند دیده میشود. مقامات هند اعلام کردهاند که به دلیل کاهش کسری حساب جاری، در هفته جاری برخی محدودیتهای واردات طلا را کاهش خواهند داد. اگرچه باهر معتقد است که تا انتخابات هند در بهار، این کاهش تاثیر مستقیم و قابل توجهی نخواهد داشت.
به گزارش اقتصاد آنلاین، برخی تحلیلگران نیز اعتقاد دارند که با شروع فصل جدید، برخی تقاضاها و سرمایهها دوباره به بازار باز خواهند گشت.