آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

قرمزی بورس، خودنمایی دلار


  به گزارش بورس نیوز، امروز تالار حافظ گرچه از حجم معاملاتی قابل قبولی برخوردار بود، اما 160 میلیارد از حدود 277 میلیارد تومان ارزش معاملات روزانه به دو معامله انتقالی و درون گروهی اختصاص داشت که نمی توان در رشد حجم ارزش معاملات چندان روی آن حساب باز کرد.

بدین ترتیب "فولاد" با حجمی به ارزش نزدیک به 151 میلیارد تومان شاهد یک معامله انتقالی بود. "ونیکی" نیز وضعیتی مشابه را در اختیار داشت و حدود 45.5 میلیون سهام آن طی معامله انتقالی میان حقوقی ها دست به دست شد.

اما "خودرو" که در ادامه معاملات دیروز و با روشن شدن موتورش معاملات سهام خود را از سرگرفته بود، طبق پیش بینی های قبلی امروز نیز معاملات پرحجمی را به خود اختصاص داد. اما به اعتقاد اهالی تالار حرکت "خودرو" به عنوان لیدر بورس نیازمند تداوم معاملات پرحجم این سهم طی روزهای آتی و عبور از خطوط مقاومتی پیش روی آن است؛ زیرا در حال حاضر عرضه های موجود این سهم توسط خریداران جذب شده و حقوقی ها نیز در نماد مذکور فعالیت خود را به عنوان خریدار افزایش داده اند. از این رو سهم مذکور می تواند به عنوان لیدر نقش آفرینی کند.

با این وجود و طبق نظر کارشناسان پیرامون اینکه "خودرو" دیروز در قیمت های بالایی مورد بازگشایی قرار گرفت، امروز این سهم و هم گروهی هایش با افت قیمت همراه شدند. گرچه این گروه به همراه قطعه سازان موفق شدند نزدیک به 30 درصدی از کل حجم معاملات خرد را به خود اختصاص می دهند.

امیدواری ها به بازگشت گروه خودروسازی به لیدری بازار سرمایه، این روزها گروه قطعه سازان را نیز مورد توجه و اقبال سرمایه گذاران قرار داده؛ بگونه ای که بسیاری بر این موضوع عقیده دارند که قطعه سازها با افزایش نرخ حدود پنج درصدی براحتی می توانند با جهش سود همراه شده و افزایش حاشیه سود برای آنها رقم بخورد.

از این رو، با وجود فضای منفی حاکم بر کل بازار و نیز گروه خودرویی، صف های خرید سهام در اکثر نمادهای قطعه ساز عرضه نشد.

افزون بر این، اکثر شرکت های قطعه ساز زیرمجموعه خودرویی ها هستند و به نظر می رسد خودروسازان برای واگذاری این زیرمجموعه های خود در نظر دارند با رشد سودآوری آنها از طریق ارایه افزایش نرخ فروش قطعات، شرایط فروش بهتر شرکت های قطعه ساز را فراهم آوردند و از این طریق خود نیز درآمد بیشتری کسب کنند. اکثر سهم های گروه لیزینگ نیز که خدماتی وابسته به صنعت خودرو ارایه می کنند، با منفی شدن روند قیمتی سهام خودروسازان با کاهش قیمت مواجه شدند.

بازهم ادامه بحث های مربوط به فروش نیروگاه قائم تحت تملک بانک صادرات نیز همچنان موجب شده این سهم از حجم معاملاتی خوبی برخوردار باشد. حال باید دید این موضوع چه زمانی قطعی شده و به چه میزان بر سود هر سهم "وبصادر" اثر خواهد داشت.

در میان تک سهم ها نیز "اخابر" به دلیل خبر افزایش و تغییر در نحوه محاسبات تعرفه مکالمات تلفن ثابت روزهای پراقبالی را سپری می کند. بطوریکه طی روزهای اخیر این سهم معاملات پرحجمی را در اختیار داشت.

همچنین خرید 80 درصد از سهام "غمارگ" از یک سو و فروش سهام "صافولا" به یک خریدار عربستانی نیز دلیلی است که سهام "وبشهر" را مورد توجه اهالی تالار قرار داده، بگونه ای که به نظر می رسد بزودی بتوان شاهد شفاف سازی این هلدینگ غذایی و حتی توقف نماد معاملاتی آن جهت اعلام تعدیل عایدی سهام بود.

از سرمایه گذاری مسکن تهران نیز خبر می رسد، این شرکت قصد فروش پروژه خدامی خود را دارد و افزایش حجم معاملات سهام آن طی روزهای اخیر نیز بابت همین خبر است.

در گروه حمل و نقل نیز امروز فضای مثبت حاکم بر معاملات گروه پس از ورود "حخزر" به فرابورس، از بین رفت تا قیمت سهام هم گروهی های این نماد تازه وارد نزولی شوند.

برقی ها نیز با وجود خبرهای منتشر شده پیرامون دریافت بخشی از مطالبات آنها در آینده نزدیک، روند معاملاتی چندان مطلوبی نداشتند. بطوریکه "بترانس" و "آکنتور" تا صف فروش پیش رفتند و تا پایان معاملات نیز کنتورسازی نتوانست از شرّ صف های فروشندگان رهایی یابد.

پیمانکاری ها همچون "حفاری" و "رمپنا" نیز همین رویه را دنبال کردند که این امر نشان می دهد اهالی تالار چندان به سهام شرکت های فعال در عملیات عمرانی توجهی ندارند.

در نمادهای پتروشیمی نیز با وجود تأکید وزیر نفت بر نرخ 10 سنتی خوراک گازی و نیز افزایش نرخ دلار، خریداران پرقدرتی قابل مشاهده نبود. در این میان، اهالی تکنیکالیست احتمال افت شاخص کل تا محدوده 70 هزار واحد را از ناحیه آثار ناشی از معاملات پتروشیمی ها پیش بینی می کنند، گرچه این موضوع تنها یک احتمال است و شاید در واقعیت این امر اتفاق نیفتد.

اما تنها گروهی که امروز به صورت دسته جمعی رشد قیمت سهام خود را به نظاره نشست، قندی ها بودند که علت آن را می توان در افزایش تعرفه واردات شکر از 16 به 26 درصد عنوان کرد.

همزمان با روند نزولی قیمت ها در بورس، این دلار بود که توانست خودی نشان دهد و تا 3120 تومان نیز بالا رود. به نظر می رسد نزدیک شدن به زمان اجرای فاز دوم هدفمندی ها و تورم ناشی از آن عاملی برای رشد نرخ دلار باشد. بطوریکه حتی نمودارهای این ارز نیز از پتانسیل رشد قیمت آن تا 3300 تومان نیز به دلیل بروز افزایش احتمالی نرخ تورم سخن می گویند.

در پایان گفتنی است، سرمایه گذاران و سهامداران تالار شیشه ای امروز نیم نگاهی نیز به مذاکرات وین 3 داشتند؛ زیرا از این دور مذاکرات به نوعی به عنوان آخرین قدم پیش از تدوین نهایی تفاهم نامه هسته ای یاد می شود تا بتوان بالاخره به نقاط اشتراک و نیز اختلاف نظرها دست یافت. اما بازهم باید منتظر اعلام نتایج این جلسات بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.