این کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در اوایل دولت یازدهم و پیشرفت مذاکرات با کشورهای 1+5 استقبال بسیار مناسب از بازار سرمایه شد و رشد قیمتی زیادی را تجربه کرد اما بعد از گذشت مدت زمان کمی از این نشست ها طولانی شدن روند مذاکرات نمود آن در بازار سرمایه و اقتصاد حرکت به سمت بی ثباتی بود که شاهد نوسان دلار و به تبع آن سکه بودیم.
شعبانی ادامه داد: طی سال گذشته افزایش نرخ سود سپرده ها به بالای 25 درصد عملاً باعث شد بازار سرمایه وارد رکود شود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص کاهش نرخ سود سپرده ها ابراز داشت: بازار سرمایه باید عملی شدن این صحبت ها و ابلاغیه ها را ببیند تا بر جذابیت بازار سهام افزوده گردد.
وی افزود: در صورتیکه بانک ها خود را در اجرای این مصوبات متعهد بدانند و نرخ های سود سپرده ها را کاهش دهند و نوسانات دلار کنترل شود می تواند به رونق بازار سرمایه کمک شایانی نماید.
بنابراین دولت می تواند با کاهش نرخ سود بانکی در جهت کنترل تورم حرکت کند. چراکه کنترل تورم با واقعی کردن نرخ بهره بانکی ممکن خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر اینکه برای اولین بار در تاریخ کشور نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم خواهد بود ابراز داشت: گفته می شود نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین ماه سال جاری در محدوده 17 درصدی قرار گرفته است که در این صورت نرخ سود سپرده ها منطقی تعیین شده است. اما این در صورتی است که آمارهای ارایه شده واقع بینانه باشد.
مدرس مؤسسه علوم بانکداری ایران پیرامون تزریق نقدینگی توسط صندوق توسعه بازار اظهار داشت: اصولاً هر نوع منبع نقدینگی که به صورت مستقیم وارد بازار می شود مشکلاتی را هم به ناچار با خود به همراه خواهد آورد که عمده ترین آن متورم کردن آن بخش اقتصادی می باشد بنابراین بهترین استراتژی این است که منابع نقدینگی بر روی زیرساخت ها هزینه شوند تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
این کارشناس علوم بانکی در مورد عملکرد تیم اقتصادی دولت جدید ابراز داشت: هنوز اقتصاد کشور از تصمیمات تیم اقتصادی جدید چیز زیادی ندیده است و این مورد با توجه به زمان کم استقرار دولت جدید طبیعی است بنابراین برای بررسی عملکرد دولت در اقتصاد کمی زود است و باید منتظر اجرایی شدن تصمیمات و تأثیر آنها در اقتصاد ماند.
وی افزود: البته با توجه به صحبت های رییس جمهور و مردان اقتصادی کابینه ایشان در خصوص حمایت ازتولید و پرداخت یارانه به این بخش در صورتیکه بتوانند نرخ سود بانکی را برای بخش تولید تعدیل کنند بسیار مؤثر واقع خواهد شد و در آینده شاهد تأثیر مثبت این حمایت در رشد اقتصادی کشور خواهیم بود.
شعبانی در خصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه ابراز داشت: با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع به طور سنتی رونق نسبی در بازار سرمایه به وجود می آید که به همراه گزارش های 12 ماهه و انتظار برای گزارشات آتی می تواند بر روند بازار مؤثر باشد.
وی افزود: وضعیت بازار سرمایه تا پایان تیر ماه روندی نوسانی خواهد بود و باید منتظر نهایی شدن توافقات بمانیم تا در صورت کاهش هرچه بیشتر تحریم ها و جابجایی راحت تر پول شاهد افزایش استقبال به بازار سرمایه باشیم چراکه با صحبت های رییس جمهور در مورد این نشست هاموجی از خوشبینی در خصوص توافقات وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: هم اکنون در بازار سرمایه یک روز حقیقی اه و روز دیگر حقوقی ها بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص می دهند که به دلیل وجود مقداری ترس و بی اعتمادی است که وجود دراد و پیش بینی می شود بعد از نشست ژنو شاهد واکنش واقعی تری در بازار سرمایه نسبت به وقایع از جانب هر دو گروه باشیم.
شعبانی با اشاره به لزوم نظارت دقیق برای اجرای مصوبات ابلاغ شده در مورد کاهش نرخ سود بانکی گفت: ابلاغیه ها و صحبت ها همیشه تا به مرحله عمل رسیدن فاصله ای را طی می کند بنابراین در صورت نظارت کامل برای اجرای هرچه سریعتر این مصوبات بازار سرمایه می تواند در خرداد ماه هم از یک رونق بهتری برخوردار گردد.
وی افزود: بازار سرمایه ما پتانسیل جذب نقدینگی خیلی بیشتری را دارد که در صورت برداشته شدن تحریم ها می تواند اتفاق افتد. بنابراین انتظار بازدهی حداقل 40 درصدی از این بازار طی سال جاری منطقی می باشد.
در خاتمه این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: قرار گرفتن شاخص بازار سرمایه در محدوده فعلی نشان از امیدواری و حضور فعالین این بازار می باشد بنابراین متولیان بازار سرمایه و دولتمردان می بایست برای افزایش سطح اعتماد به بازار سرمایه در جهت اجرایی شدن وعده های داده شده گام بردارند تا سرمایه گذار با مشاهده تحقق صحبت ها استراتژی صبر و سهامداری را انتخاب کند تا به ثبات بازار سرمایه و رونق آن کمک شود.