جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی شازند ( سهامی عام ) رأس ساعت 9:00 روز سه شنبه مورخ 93.2.31 درمحل تالار اندیشه حوزه هنری تبلیغات اسلامی با حضور بیش از 94 درصد سهامداران برگزار شد.
ترکیب هیات رئیسه مجمع با حضور آقای محمودی به عنوان رئیس مجمع و نظارت آقایان خالق و بیگدلی و به دبیری آقای علی اکبری تشکیل شد.
همچنین نماینده سازمان بورس آقای جعفری و نماینده موسسه حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره توسط خداد غریب پور (مدیر عامل) و گزارش بازرس قانونی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود.
1- تصویب صورتهای مالی منتهی به سال مالی منتهی به 92.12.29
2- تقسیم 5000 ریال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم
3- انتخاب سازمان حسابرسیبه عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت
4- انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیر الانتشار
5- تصویب افزایش سرمایه 200 درصدی
به گزارش خبرنگار بورس نیوز، مدیر عامل شرکت پتروشیمی شازند در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام از کسب بالاترین رکورد در مقدار فروش به میزان بیش از 902 هزار تن و مبلغ فروش به مبلغ 29 هزار و 119 میلیارد ریال خبر داد و گفت: شرکت پتروشیمی شازند با عملکرد مطلوب خود طی سال مالی 92 موفق به دستیابی به رشد 52 درصدی سود عملیاتی نسبت به سال مالی قبل شده است.
غریب پور در ادامه با بیان اینکه سود محقق شده هر سهم در سال مالی مذکور نسبت به سال مالی پیش از آن 60 درصد افزایش داشته است گفت: شرکت در سال مالی 92 کسب بالاترین سود عملیاتی و سود بعد از کسر مالیات به ترتیب به مبلغ شش هزار و 698 و شش هزار و 460 میلیارد ریال را در کارنامه کاری خود داشته است.
وی همچنین گفت: شرکت پتروشیمی شازند کسب بازده سهام به میزان 293 درصد در سال 92 را برای سهامدارانشان به ارمغان آورده است.
این مقام مسئول رشد بیش از پنج درصدی تعداد روزهای گشایش نماد "شاراک" را نقطه مثبتی در کارنامه معاملاتی سهام شرکت دانست و در خصوص روند سوددهی شرکت پروپیلین جم گفت: شرکت پروپیلین جم با ثبت رکورد سود پس از کسر مالیات به مبلغ بیش از دو هزار میلیارد ریال بالاترین میزان سود را طی مدت فعالیت خود به دست آورد و این روند افزایش سودآوری در سال های بعد نیز برای آن ادامه خواهد داشت.
پیام هیأت مدیره
خرسندیم که پس از یک سال تلاش و کوشش به یاری و عنایات خداوند متعال، مجالی دوباره یافتیم تا کارنامه تلاشگران شرکت پتروشیمی شازند (اراک) را تقدیم حضورتان کنیم.
بسیار مفتخریم اعلام نماییم که با وجود محدودیت ها و شرایط خاص حاکم بر اقتصاد جهان و بالطبع کشور عزیزمان توانستیم بازده مورد انتظار سهامداران محترم را برآورده نموده و با اتکال به خداوند بزرگ و همراهی شما سهامداران گرانقدر و بهره گیری از اراده استوار و با تلاش جمعی ، ضمن حضور فعال در عرصه اقتصاد کشور ، ارزش آفرینی را برای همه ذینفعان از اندیشه به عمل برسانیم و شرایطی را مهیا نماییم تا بتوان در راستای برنامه های استراتژیک شرکت قدم برداشته و با تخصص، انعطاف پذیری و درک مناسب مدیران و کارکنان در سال حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی موفق به کسب افتخارات و دستاوردهای جدیدی به شرح ذیل درسال مالی 1392 نائل شویم:
1- کسب بالاترین رکورد مقدار فروش به میزان 902.005 تن
2- کسب بالاترین رکورد مبلغ فروش به مبلغ 29.119 میلیارد تن
3- کسب بالاترین رکورد تولید محصولات نهایی و میانی به میزان 1.847.901 تن
4- کسب بالاترین سود عملیاتی و سود بعد از کسر مالیات به ترتیب به مبلغ 6.698 و 6.460 میلیارد ریال
5- افزایش روند سود دهی شرکت پلی پروپیلن جم و ثبت رکورد سود پس از کسر مالیات به مبلغ حدود 2.603 میلیارد ریال که بالاترین میزان سود شرکت مذکور طی مدت فعالیت می باشد.
6- بهبود کیفیت محصولات تولیدی و کاهش قابل توجه شکایت مشتریان از کیفیت محصولات
7- کسب بازده سهام شرکت به میزان 293 درصد در سال 1392
8- اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و چارت سازمانی مصوب
9- کسب رتبه نخست واحد صنعتی نمونه استان مرکزی
10- کسب گواهینامه رتبه زرین کارت بازرگانی
11- کسب رتبه برتر در زمینه ارتقاء کیفیت و استاندارد سازی در سطح استان مرکزی
12- دریافت لوح تقدیر و تندیس در اولین جشنواره تولیدکنندگان هوشمند
13- دریافت تندیس"کارآفرین برتر در صنعت پتروشیمی"در چهارمین گردهمایی انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران
وضعیت صنعت پتروشیمی ایران و جهان
طی سالهای اخیر صنعت پلیمر جهان دستخوش تغییرات وسیعی شده است. براساس گزارش موسسه ICIS با عنوان "جهان پلاستیک ها در سال 2013" در ارتباط با 9 ترموپلاستیک پر مصرف PS,,ABS,SAP,LDPE,LLDPE,HDPE,PP,PVC,EPS و تحلیل شرایط کسب وکار بازارهای پلیمری طی 5 سال آینده نتایج زیر حاصل شده است:
میانگین رشد مصرف سالانه پلیمر جهان طی سالهای 2005 تا 2012 حدود 3 درصد بوده است و مجموع تولید پلیمر جهان از 37 میلیون تن به 194 میلیون تن افزایش یافته و براساس پیش بینی ها طی سالهای 2012 تا 2017 با بهبود شرایط بازار ، میانگین رشد مصرف سالانه پلیمر در جهان ، افزایش خواهد یافت و در مجموع 47 میلیون تن تقاضای جدید تا سال 2017 ایجاد خواهد شد که این تقاضا عمدتاً در ناحیه آسیا و در بین اقتصادهای در حال توسعه خواهد بود.
مهمترین استراتژی تولیدکنندگان محصولات پتروشیمیایی در سالهای آتی اجرای طرح های تلفیقی پترو پالایشگاهی از یک سو و ایجاد خوشه ها و زنجیره های تکمیل زنجیره ارزش با توسعه صنایع تکمیلی و پائین دستی و شکل گیری پارکهای صنعتی پتروشیمی و متنوع سازی صنایع و محصولات از سوی دیگر خواهد بود چرا که اجرای پروژه ها به این شکل باعث هم افزایی توان تولید، آسیب پذیری کمتر حاصل از نوسانات بازارهای مصرف، کاهش مصرف انرژی، تلفیق فرآیندهای تولید، یکپارچکی واحدهای سرویسهای جانبی و یوتیلیتی و بکارگیری هیدروکربورهای موجود در FUEL GAS به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی ومحصولات پایه پتروشیمی به عنوان مواد اولیه صنایع تکمیلی و پائین دستی و در نهایت کاهش ضایعات و افزایش بهره وری و سود دهی خواهد بود. ساز و کار توسعه صنایع تکمیلی و پائین دستی موجب کاهش چشمگیر هزینه ها در قیاس با واحدهای عظیم بالا دستی نیز می گردد لذا توسعه این صنایع در منطقه خاورمیانه به یک استراتژی برای دستیابی به ارزش افزوده بیشتر تبدیل شده است.
در میان نواحی مختلف جهان خاورمیانه بهترین شرایط تولید را با در اختیار داشتن منابع غنی هیدروکربوری و واحدهای جدید و مدرن پتروشیمی به خود اختصاص داده هر چند که با ورود تکنولوژِی شیل گاز در منطقه آمریکای شمالی امکان تغییرات جدی در معادلات تولید و مصرف هیدروکربورها و صنایع مرتبط در آینده کاملاً قابل پیش بینی می باشد.
صنعت پتروشیمی به عنوان محور توسعه و صنعت ارزش آفرین یکی از اساسی ترین صنایع زیر ساختی کشور به حساب می آید، بنا بر اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دهمین همایش بین المللی پتروشیمی (IPF) انتظار می رود در پایان برنامه 5 ساله پنجم توسعه ایران در سال 2020، سهم تولیدات پتروشیمی ایران در میان کشورهای خاورمیانه به حدود 41 درصد افزایش یابد و ظرفیت تولید از شصت میلیون تن فعلی به یکصد میلیون تن افزایش یابد.
ارتباط گسترده پتروشیمی با صنایع بالا دست نفتی و پالایشگاهی از یکسو و دیگر صنایع اعم از تکمیلی ، جانبی و پائین دستی از دیگر سو ، موجب فراهم شدن فرصتهای گسترده سرمایه گذاری در این حوزه برای رشد و شکوفایی اقتصاد کشور گردیده است با عنایت به ذخایر عظیم نفت و گاز ، ایران در دهه های اخیر برنامه ریزی های گسترده و قدم های بلند بسیاری برای توسعه صنایع پتروشیمی برداشته است، قدم هایی که راه را برای ورود اثر گذار و معنی دار به بازارهای منطقه و جهان هموار نموده است از طرف دیگر توسعه پتروشیمی راه کاری عملی برای جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش مواد هیدروکربوری و ایجاد فرصتهای متعدد کسب و کار، بر پایه مزیتهای رقابتی کشور را ایجاد می نماید ، در همین راستا پتروشیمی ایران توسعه سه منطقه آزاد تجاری جدید را در برنامه ششم توسعه خود در مناطق لاوان ، چابهار و سرخس مد نظر قرارداده است. یکی دیگر از چارچوبهای کار آمد برای دستیابی به توسعه در این صنعت، استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی می باشد از همین رو تا سال 1392 شرکت ملی صنایع پتروشیمی بخش قابل توجهی از سهام خود در واحدهای تولیدی و خدماتی را به بخش خصوصی واگذار کرده است.
دستیابی به این اهداف و ایفای یک نقشِ در خور و شایسته ی ایران زمین ، در حوزه صنعت پتروشیمی در منطقه و جهان مستلزم ایجاد زیر ساختها و سازوکار های لازم از جمله موارد زیر است:
1- ایجاد بنگاه های بزرگ به منظور توان رقابت با بنگاههای بزرگ جهانی
2- سود آوری مناسب و جذاب در این حوزه در مقایسه با بازده سرمایه در دیگر حوزه های کسب و کار
3- وجود زیر ساختهای صادراتی با توجه به نگاه توسعه محور و بازار جهانی
4- وجود مراکز تحقیق و پژوهش به منظور اطمینان از به روز بودن تکنولوژیها و تداوم کسب و کار
5- بهبود قدرت پول ملی و ایجاد جریان ورودی سرمایه های خارجی
6- امنیت اقتصادی و کاهش ریسک سرمایه
با توجه به جمیع پارامترها ، ایران دارای قابلیتها و پتانسیل های استراتژیک برای ایجاد قطب توسعه پتروشیمی می باشد و در صورت اتخاذ سیاستهای اصولی و برنامه ریزی های دراز مدت، تأمین و حفظ سرمایه های انسانی و مالی و اعتباری، قیمت گذاری های رقابتی خصوصاً در بازارهای صادراتی و ثبات قوانین ، توسعه این صنعت ارزش آفرین در کشور محقق خواهد شد. پیش بینی نرخ رشد عرضه و تقاضا ی صنعت پتروشیمی طی سالهای 2013 تا 2016 در جدول زیر ارائه شده است همانگونه که ملاحظه میگردد در این پیش بینی بیشترین نرخ رشد صادرات مربوط به پلی پروپیلن، متانول ومونو اتلین گلایکول و کمترین مربوطه به اتیلن و بوتان خواهد بود:
پیش بینی نرخ رشد عرضه و تقاضای صنایع پتروشیمی ایران – درصد
از جمله مشتقات و محصولات پایه که در صنعت پتروشیمی از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند می توان از دو محصول میانی اتیلن و پروپیلن نام برد، که محصولات اصلی فرآیند کراکینگ حرارتی در واحدهای الفین اعم از نفتا کراکر و اتان کراکر هستند. توسعه واحدهای الفین اتان کراکر در کشور در مقایسه با نفتا کراکر سبب گردیده تولید اتیلن در مقابل تولید پروپیلن به مراتب بیشتر باشد ، قابل توضیح است که پروپیلن حاصل از واحدهای الفینِ بر پایه نفتا حدود 0.5 تا 0.6 تن به ازای هر تن اتیلن است در حالیکه پروپیلن تولیدی از فرآیند کراکینگ اتان تنها 0.05 تن به ازای هرتن اتیلن است.
تولید اتلین و پروپیلن در واحد های الفین
جدول ظرفیت عملیاتی و میزان تولید واحد های پتروشیمی ایران از سال 1387 تا سال 1392
نمودار ظرفیت عملیاتی و میزان تولید واحد های پتروشیمی ایران از سال 1384 تا سال 1392
استراتژی اصلی شرکت:
* تثبیت موقعیت رقابتی
* توسعه بازار و محصول
* ایجاد سیستم یکپارچه اطلاعاتی مبتنی بر فناوری اطلاعات
* افزایش ثروت سهامداران
استراتژی های شرکت در سال مالی 1393:
* انجام اورهال در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت با اتکاء به نیروهای متخصص شرکت
* راه اندازی و تکمیل کلیه پروژه ها در حداقل زمان ممکن (مخازن ماهشهر ، مخازن سایت و طرح توسعه واحد پلی اتیلن سبک)
* برنامه ریزی به منظور افزایش تولید شرکت پلی پروپیلن جم (شرکت فرعی پتروشیمیران) از 192 هزار تن در سال 1392 به بیش از 250 هزار تن در سال 1393 و تولید گرید های خاص با ارزش افزوده بالاتر
* تعیین تکلیف سرمایه گذاری در شرکت های پتروشیمی اردبیل، نفت نیک قشم و پتروشیمی کوهدشت
در سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی، شرکت موفق به اخذ افتخاراتی به شرح ذیل شده است:
1- کسب بالاترین رکورد مقدار فروش به میزان 902.005 تن
2- کسب بالاترین رکورد مبلغ فروش به میزان 29.779 میلیارد ریال
3- کسب بالاترین رکورد محصولات نهایی و میانی به میزان 1.847.901 تن
4- کسب بالاترین سود عملیاتی و سود بعد از کسر مالیات به ترتیب به مبلغ 6.698 و 6.460 میلیارد ریال
5- افزایش روند سود دهی شرکت پلی پروپیلن جم و ثبت رکورد سود پس از کسر مالیات به مبلغ 2.063 میلیارد ریال
6- کسب رتبه نخست شفافیت اطلاعات در میان گروه های پالایشی و پتروشیمی در سال 1392
7- تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه ، تصویب آن توسط هیئت مدیره شرکت به منظور افزایش 200 درصدی سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و اخذ مجوز مربوطه از سازمان بورس اوراق بهادار
8- بهبود کیفیت محصولات تولیدی و کاهش قابل توجه شکایت مشتریان از کیفیت محصولات
9- بهبود شاخص های سود آوری ، عملیاتی و نقدینگی شرکت نسبت به سنوات قبلی
10-کسب عنوان پژوهشگر برتر در تولید کاتالیست دی مریزاسیون اتیلن در مقیاس صنعتی در همایش برترین های پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی کشور
11- کسب عنوان پژوهشگر برتر در همایش برترین های پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی کشور
12- کسب رتبه سطح 2 ، زوج پژوهشگر برتر جشنواره پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی کشور
13- کسب رتبه سطح 1 در بخش اختراعات جشنواره پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی کشور
14- کسب رتبه سطح 1 در بخش پژوهشهای کاربردی جشنواره پژوهش و فناوری صنعت پتروشیمی کشور
15- تألیف کتاب آلودگی های محیط زیست انتخاب مولف برتر وزارت نفت
16- کسب لوح تقدیر علمی سازمان eco برای ساخت فرمولاسیون ضد خوردگی واحد های تولید بنزین
سرمایه و ترکیب سهامداران:
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ 72 میلیارد ریال بوده که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ 1.200 میلیارد ریال (شامل 1.200.000.000 تعداد سهم ، به ارزش اسمی هر سهم 1.000 ریال) افزایش یافته است.
شرکت از منظر بورس اوراق بهادار
وضعیت معاملات و قیمت سهام
نماد شرکت در تاریخ شهریور 1378 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه شیمیایی با نام شاراک درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ مذکور مورد معامله قرار گرفته است.
وضعیت سهام شرکت طی سه سال اخیر به شرح زیر بوده است:
- حضور فعال در بازار های منطقه ای و کشور های همجوار منجمله کشور ترکیه و کشور های واقع در حاشیه دریای خزر و اروپا
- انجام تحقیقات بازار در راستای برنامه های استراتژیک شرکت ، در چارچوب تیم های پژوهش، تکنولوژی و بازار
- بازنگری استراتژی فروش محصولات خاص به منظور افزایش سود در بازار های خاص منطقه ای و جهانی
- ساماندهی و تعیین تکلیف طرح های وابسته به شرکت و به ثمر رساندن پروژه های در دست اجرا در داخل مجتمع .
- تعیین اهداف کلان سازمان (حفظ و ارتقای ارزش بلندمدت سهام، رضایت ذی نفعان کلیدی، افزایش سهم بازارهای هدف جدید، تولید محصولات جدید)
- تعریف پروژه هایی در حوزه مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور عملکرد و افزایش بهره وری در راستای استراتژی ها و اولویت های سازمانی
- پیگیری اصلاح نحوه قیمت گذاری محصولات پتروشیمی در بورس کالا و کاهش اختلاف قیمت های بورس با بازار آزاد به منظور حفظ منافع تولیدکننده و مصرف کننده واقعی و ثبات بازار
تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه و تصویب آن توسط هیأت مدیره به منظور افزایش 200 درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران
صورت سود و زیان:
آدرس لینک شرکت:
http://www.arpc.ir/