آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

آمار و اخبار بورس

وبلاگ بودن دلیل بر کم اعتبار بودن نیست

در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه عنوان شد/علل افت شاخص بورس

  
افراد حقیقی و حتی گاهاً حقوقی دید کوتاه مدتی و نوسانی را جایگزین دید بلند مدتی و بنیادین نموده اند که رفتارهای این چنینی نشان از زمان بر بودن رشد و افزایش عمق بازار سرمایه در کشور دارد.
با توجه به تصمیم دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و مشخص نشدن همه ابعاد و آثار این موضوع بر اقتصاد و سیاست دولت برای کاهش تورم که در نقطه مقابل اجرای فاز دوم می باشد سبب گشته رفتار بازار سرمایه همچنان از تحلیل دور باشد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: از آنجایی که افزاد تازه وارد زیادی طی سال گذشته وارد بازار سرمایه شدند و این افراد تحلیلی منطقی و صحیح از اتفاقات را هنوز به دست نیاورده اند. بنابراین با کوچکترین اتفاقی در حوزه اقتصادی و سیاسی اقدام به رفتار هیجانی می نمایند که ادامه این روند به ضرر بازار سرمایه و خود افراد خواهد بود از طرفی متأسفانه شاهد این مورد هستیم که بازار سرمایه از تحلیل فاصله گرفته و به سمت رفتارهای سفته بازی و نوسان گیری سوق پیدا کرده است به صورتی که افراد حقیقی و حتی گاهاً حقوقی دید کوتاه مدتی و نوسانی را جایگزین دید بلند مدتی و بنیادین نموده اند که رفتارهای این چنینی نشان از زمان بر بودن رشد و افزایش عمق بازار سرمایه در کشور دارد.

عالی شوندی در مورد وضعیت اقتصادی کشور ابراز داشت: به هر حال وضعیت کشور رکودی همراه با تورم را دارد سپری می کند بنابراین برای خروج از این برهه زمانی باید برنامه ریزی صورت گیرد و با هدایت نقدینگی از طریق بازارهای مالی به سمت تولید به سمت رونق اقتصادی حرکت کنیم لذا باید دید دولت در اجرای برنامه های خود چگونه عمل خواهد کرد و آیا خواهد توانست همزمان با کمک به تولید و اجرای هدفمندی، اقتصاد کشور را به سمت رشد سوق دهد؟ و همچنین با اثری که اجرای این طرح در افزایش تورم خواهد گذاشت چگونه قابله خواهد کرد؟

این کارشناس با اشاره به افزایش قیمت ارز بر اثر افزایش تورم ابراز داشت: تورم انتظاری ناشی از اجرای طرح تحول می تواند به افزایش قابل توجه قیمت ها در جامعه بیانجامد که در این صورت کاهش ارزش پول داخلی در مقابل سایر ارزها طبیعی خواهد بود بنابراین احتمال افزایش نرخ ارز بر اثر اجرای فاز دوم هدفمندی وجود دارد که وقوع این اتفاق می تواند برای شرکت های صادرات محور مناسب باشد.

وی افزود: البته ادامه کاهش تحریم ها و افزایش صادرات نفت می تواند عاملی در جهت عکس برای افزایش قیمت ارز باشد.

عالی شوندی پیرامون وضعیت فعلی بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر قیمت بسیاری از شرکت ها به سطوح جذاب رسیده است ولی همچنان ابهاماتی در ذهن بازار سرمایه وجود دارد که سبب می شود بازار سرمایه را نتوان به درستی تحلیل نمود و باید منتظر اتفاقات آتی در حوزه سیاسی و اقتصادی بود.

وی با اشاره به کارگزار محور بودن بازار سرمایه ابراز داشت: در اکثر کشورهای دنیا این شرکت های حقوقی هستند که به بازار سرمایه جهت می دهند و از استراتژی بلندمدتی بهره مند هستند ولی در بازار سرمایه کشور ما این کارگزاران هستند که وارد بازی های کوتاه مدتی با دید نوسان گیری در بازار سرمایه شده اند که این موارد خود سبب ضربه به بازار سرمایه خواهد بود چراکه فعالین و مشاورین بازار سرمایه اعم از کارگزار، سبدگردان، صندوق های سرمایه گذاری می بایست به مبانی علمی سرمایه گذاری پایبند باشند و براساس محور قرار دادن اصول سرمایه گذاری اقدام به مشاوره و سرمایه گذاری نمایند تا به افزایش عمق و توسعه این بازار کمک کنند.

وی افزود: اگر بازار سرمایه براساس تحلیل رفتار کند سبب افزایش اعتماد سرمایه گذاران خواهد شد که می تواند منجر به رشد بازار سرمایه گردد.

عالی شوندی در مورد تأثیرات نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه ابراز داشت: یکی از مهمترین عواملی که سبب شد طی چند ماه گذشته مقداری از نقدینگی بازار سرمایه به بازار پولی انتقال یابد افزایش نرخ سود بانکی بود که با افزایش حداقل سود بدون ریسک توانست مقداری از نقدینگی را به سمت بازار پولی سوق دهد.

وی ادامه داد: کاهش نرخ سود بانکی می تواند به افزایش جذابیت سرمایه گذاری در بازارها کمک بسزایی نماید و برای خروج کشور از وضعیت فعلی مؤثر واقع گردد.

این کارشناس با انتقاد از نبود صبر و تحمل در بازار سرمایه ابراز داشت: بازار سرمایه همچنان پتانسیل های مناسبی برای کسب بازدهی بالاتر از تورم در حدود منطقی وجود دارد که می تواند با استفاده از تحلیل و مشاوره با افراد متخصص به آن دست یافت ولی عاملی که در بازار سرمایه کشور خیلی کمرنگ گشته است کاهش استفاده از تحلیل های بنیادی و کاهش صبر و تحمل سرمایه گذاران می باشد که سبب می گردد سرمایه گذار نتواند به بازدهی مورد نظر خودش دست یابد در صورتی که یکی از عوامل کسب بازدهی از بازارهای مالی صبر و پایبندی به تحلیل است.

در خاتمه این کارشناس بازار سرمایه در خصوص بهترین استراتژی برای سرمایه گذاری ابراز داشت: در بررسی هر صنعتی می توان چند شرکت بنیادی و قوی که می توانند سودآوری خود را حفظ و افزایش دهند یافت بنابراین توصیه من به افراد این است که با تحلیل بنیادی شرکت مناسب در هر صنعت را شناسایی کنند و با کمک از تحلیل تکنیکالی بهترین نقاط را برای ورود و خروج مشخص گرداند با استفاده از مشاوره افراد متخصص اقدام به سرمایه گذاری نمایند و صبرپیشه کنند تا به بازدهی معقولی دست پیدا کنند. از جمله صنایع پرپتانسیل هم می توان به صنعت پتروشیمی، بانکداری، دارویی و خدماتی اشاره نمود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.